Nieuws

Womed Award 2018

2019/02/27

Unizo

Terug

Mieke Frijters van  ATF uit Antwerpen-Zandvliet mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Op woensdagavond, 27 februari 2019, won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw en UNIZO, in aanwezigheid van Hare Majesteit, Koningin Mathilde met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

WOMED Award winnaar: Mieke Frijters, ATF

Mieke Frijters stapte in 1982, net als haar broer, mee in het wegenbouwbedrijf van haar vader. Wat ze toen niet kon vermoeden, was dat haar vader in november van datzelfde jaar zou overlijden. Samen met haar broer zette ze volop haar schouders onder de verdere uitbouw van het bedrijf. Tot er in 2014 een kandidaat-overnemer aan de deur stond. Haar broer toonde wel interesse om de zaak over te laten, maar Mieke wou niets liever dan zelf blijven ondernemen en besloot toen haar broer uit te kopen. Sindsdien is zij dé baas van ATF NV, een stoere KMO met inmiddels ruim 100 werknemers, gespecialiseerd in wegen-, riolerings- en grondwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Om verder te groeien en haar concurrentiepositie te verstevigen wil ATF zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer. Opdrachten komen voor tachtig procent van de industrie en voor twintig procent van de overheid. Als zaakvoerder hecht Mieke Frijters heel veel belang aan het coachen en motiveren van haar medewerkers, "Want een gelukkige werknemer is volgens mij de juiste weg naar een tevreden klant."
De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf van Mieke Frijters, waarvan haar overname van het volledige bedrijf in 2014 een straffe illustratie vormt. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten op de jury een grote indruk.

'Een gelukkige werknemer is de ‘juiste weg’ naar een tevreden klant'

Deel dit op

Werken met ATF?