Geschiedenis

1960

Aannemings- en Transportbedrijf C. Frijters

ATF – in 1960 opgericht door Kees Frijters. Aannemings- en Transportbedrijf C. Frijters
In de jaren ’60 verhuist het bedrijf naar België omdat de Haven van Antwerpen uitbreidt en er nood is aan bijkomende infrastructuur.

1968

Zandvliet

Opening nieuwe kantoren (barakken) + eigen moderne garage aan de Conterscherp te Zandvliet.

1979

Brekerinstallatie

ATF koopt haar eerste brekerinstallatie. Als een van de eerste aannemers in België recycleert ATF uitgebroken beton, om deze later te hergebruiken als onderfundering voor nieuwe wegen op de sites van haar industriële klanten.

1980

Verhuis naar Putsebaan 5

Nadat de polders plaats hebben gemaakt voor de haven, zijn er geen groenten meer in te blikken in de conservenfabriek (ZUCO) en komt deze leeg te staan. Kees Frijters koopt het fabrieksgebouw samen met de terreinen en verbouwt deze tot kantoren met een garage voor de Technische Dienst.

1982

Overlijden Kees Frijters

Na het overlijden van de oprichter Kees Frijters beslissen Leon en Mieke Frijters, samen met hun medewerkers, om het levenswerk van hun vader voort te zetten en het bedrijf verder uit te bouwen. ATF specialiseert zich meer en meer als aannemer in infrastructuurwerken met als belangrijkste klanten de Chemie en de Petrochemie in en rond de Haven van Antwerpen.

1992

Verbouwingen

Het ‘fabriekske’ wordt nog eens stevig gerenoveerd en omgevormd tot een super modern kantoorgebouw met een nieuwe industriële loods voor de Technische Dienst. Deze wordt voorzien van de modernste technieken om het eigen machinepark te voorzien van onderhoud, herstelling & keuring, alsook de dagelijkse bevoorrading van de werfgereedschappen.

1997

ISO en VCA-certificaat

Kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu staan bij ATF centraal.  
VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Met dit certificaat tonen we dat we voldoen aan alle regels rond veilig werken. ISO is een managementsysteem dat staat voor Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Met dit certificaat tonen we aan dat er duidelijk gemaakte afspraken zijn binnen het bedrijf om de kwaliteit voor de klant te garanderen. Het toont aan dat we zeker doen wat we beloven en dat de juiste man op de juiste plaats staat. Normen en waarden en een duidelijke visie waar het bedrijf naartoe wilt. Daarbij werken we constant aan verbeterpunten.

2000

Verhuis breekinstallatie

Met de verhuis van de vaste breekinstallatie naar de Scheldelaan 600 te Antwerpen, breiden we onze recylingactiviteiten verder uit met het zeven van zanden & gronden.

2007

ATF blijft in Zandvliet

In 2005 vraagt ATF een planologisch attest aan, dat we op 29 april 2005 in ontvangst mogen nemen.
Daarbij wil ATF ook de achterliggende weg graag verharden. Dit om de dorpskern veiliger te maken en zoveel mogelijk te ontlasten van het zwaar verkeer. Nu komen ATF voertuigen voornamelijk nog langs de achterzijde van het gebouw binnen.
Uiteindelijk mag ATF op 30 mei 2007 de goedkeuring ontvangen van het Bijzonder Plan van Aanleg 'Zonevreemd bedrijf ATF'. 

2010

50 jaar ATF

50 jaar, oftewel een halve eeuw, dat is een behoorlijke mijlpaal! ATF heeft recessies overleefd en andere problemen niet uit de weg gegaan.
Met trots organiseert het bedrijf een onvergetelijk feest voor haar personeel, klanten & leveranciers. Van elk decennia komen de bijzondere highlights in de spotlight. Aan het einde was er nog een apotheose: een ATF-lied mét clip ingezongen door onze eigen ATF-ers. 

2012

ISO-14001

Duurzaam ondernemen: in 2012 haalt ATF haar ISO-14001. Naast VCA-P en ISO-9001 stelt ISO-14001 extra eisen aan ons milieumanagementsysteem. Een milieubeleid, leefomgeving, duurzaamheid en zorgzaamheid naar al onze stakeholders toe: klanten, medewerkers, leveranciers en onze samenleving.

2014

Mieke zet ATF alleen verder

Mieke Frijters koopt haar broer Leon uit en zet het bedijf -met haar ruim 100 werknemers- alleen verder. Ondertussen zijn sinds 2017 ook haar kinderen actief binnen het bedrijf.

2017

Kwinta-Award

ATF wint de Kwinta Business Excellence Award 2017 voor de bedrijfssector (Corporate) met een project waarin geluk, plezier en tevreden werknemers de juiste weg vormen naar tevreden klanten.

2017

ATF wint de Europese prijs voor werk gerelateerde verkeersveiligheid

Een Europese onderscheiding (PRAISE-award by European Transport Safety Council) voor de inspanningen die het bedrijf levert voor de verkeersveiligheid. De internationale jury was verbaasd over de diverse inspanningen temeer daar transport niet de hoofdactiviteit van een wegenbouwer is.
Koen Van Caesbroeck (ATF) mocht de 'Praise award 2017' in ontvangst nemen van Herman de Croo. Conclusie van de jury: 'ATF have made a wide range of interventions to improve work-related road safety in their business. Their employees are actively involved in road safety plans and procedures and management have clear and good communication with the drivers'.

2018

BASF Safety-Award 2017

BASF beloont elk jaar in de maand juni haar veiligste aannemer op het terrein. De jury loofde vooral ATF's duurzame veiligheidscultuur die ingeburgerd is bij alle ATF-werknemers. Het duurzaam succes is een samenspel van een goede ontwikkeling van veiligheidsleiderschap, -gedrag en -communicatie bij elke ATF-werknemer. Sinds de opstart van de Safety Award in 2013 werd ATF Wegenbouw al elke keer genomineerd. Dit jaar was het voor de eerste keer raak.
'De duurzame veiligheidscultuur van ATF is ingeburgerd bij al haar vaklui. Hun duurzaam succes is een samenspel van een goede ontwikkeling van veiligheidsleiderschap, -gedrag en -communicatie bij elke ATF-werknemer', zegt Bernd Brian, senior vice president bij BASF.

2019

Vrouwelijke onderneemster van het jaar

Voor de bijzondere manier waarop Mieke Frijters haar bedrijf leidt en zij met haar werknemers omgaat, werd zij verkozen als strafste vrouwelijke ondernemer van het jaar 2018. In maart 2019 mag zij op de nationale vrouwendag de Womad Award in ontvangst nemen van Koningin Mathilde.

2020

Great Place To Work

Het volledige bedrijf wordt geauditeerd op cultuur. Hoe denken de medewerkers zelf over ATF? Ze wordt gequoteerd op vier criteria: variëteit, originaliteit, warmte en integratie.
Met veel trots mogen ze het certificaat van Great Place To Work in ontvangst nemen.

2020

Greendeal, zonnepanelen & laadpalen

Om onze toekomst en die van de volgende generaties te garanderen, is het van belang dat ieder zijn steentje bijdraagt. Op deze manier houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk. Daarnaast ondertekende ATF met minister Schauvliege de Green Deal ‘Circulaire aankopen’. Wij zijn er klaar voor om samen met onze klanten nieuwe circulaire aankoopexperimenten op te zetten. Inmiddels ligt het dak van ATF vol met zonnepanelen. Sinds 2020 laden we onder andere onze elektrische auto’s op met eigen elektrische laadpalen op onze eigen stroom. Ook voorzien we onze buren in Zandvliet van stroom met vier openbare elektrische laadpunten.

2021

3 Safety Awards!

ATF'ers behalen de Covestro Contractors Safety Award, de Zilver Partner Award bij Evonik & de Safety Award 2020 bij BASF.

2022

40 jaar Mieke aan het roer

Op 18 juni 2022 zorgen de ATF-toppers, samen met de klanten en leveranciers, ervoor dat Mieke een onvergetelijk verrassingfeest krijgt. Een mooie rondvaart door de Haven van Antwerpen zorgt ervoor dat we de achterzijde van de terreinen van de klanten kunnen aanschouwen.

2022

EcoVadis

ATF Wegenbouw wordt geauditeerd door EcoVadis en ontvangt een zilveren erkenning! De EcoVadis audit toont aan dat de ATF duurzaamheidsverbintenissen en -prestaties onderscheidend zijn. Een resultaat waar we trots mee uitpakken.