Bij een familiebedrijf als ATF gaan we voor zorgzaamheid naar al onze stakeholders toe: klanten, medewerkers, leveranciers en onze samenleving. Het zit in onze genen om zorg te dragen voor elkaar en de maatschappij waarin we leven.
Om onze toekomst en die van de volgende generaties te garanderen is het van belang dat ieder zijn steentje bijdraagt. Op deze manier houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.
Mobiele betoncentrale
Als wegenbouwer in de Antwerpse haven willen we met dit project gerecycleerde granulaten (de korrels die ontstaan door het breken van puin afkomstig van af- en opbraak) én uitgegraven bodem (zanden) hoogwaardiger gaan hergebruiken in o.a. mager beton, stabilisé, …
We gaan dit realiseren met de inzet van een elektrisch aangedreven mobiele - rijdende - betoninstallatie ter plaatse op de terreinen van onze opdrachtgevers.
Door de productie ter plekke te doen (de gerecycleerde materialen zijn de grondstoffen) worden de gerecycleerde materialen hoogwaardiger toegepast en wordt er aanzienlijk gespaard op de aan- en afvoertransporten, voorkomen we productieoverschot, …
Zonnepanelen
Als je ATF vanuit de lucht bekijkt, dan zie je één groot spiegel dak. De zonnepanelen voorzien ATF van stroom in het hele gebouw. Is er nog stroom over? Dan vloeit dat naar het laadpunt waar je je elektrische auto en/of fiets kunt laden tijdens de werkuren.
Laadpalen
ATF ging graag de uitdaging aan om hun CO² te verminderen en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen.
We legden onze parking terug aan en plaatsten daarbij elektrische laadpalen. In combinatie met zonnepanelen op het dak, voorzien wij ons wagenpark van duurzame energie en goedkopere stroom.
Werknemers kunnen nu tijdens de werkuren hun auto gratis opladen. ATF plaatste ook een openbare laadpaal. Hier kunnen mensen uit de buurt -tegen betaling- hun wagen opladen.
Meer info? Klik hier!
De beste ideeën komen van onze ATF-ers
ATF voorziet timers op de verwarming in de werfkeet.
Plastic bekers de deur uit, elke ATF-er zijn eigen koffiemok.
Recycleren van wegenbouwmateriaal
Natuurlijk!! Een niet onbelangrijk luik voor ATF is het recycleren van wegenbouwmateriaal: ATF behandelt beton-, metsel- en asfaltpuin tot CE- en COPRO- gecertificeerde granulaten voor verdere verwerking in fundering en onder fundering voor wegenwerken.”
Wij beschikken over een mobiele zeefmachine (trommel- en vlakzeef). Deze machine is uiterst geschikt om grond, stenen, zoden, … te zeven volgens bepaalde kalibers. Dit zeefwerk kan bij ons of ter plaatse op uw terrein gebeuren daar deze zeefinstallatie mobiel en makkelijk verplaatsbaar is.
Green Deal ondertekend
ATF ondertekende met minister Schauvliege de Green Deal ‘Circulaire aankopen’. Wij zijn er klaar voor om samen met onze klanten nieuwe circulaire aankoopexperimenten op te zetten.
Sorteren afval
Naast onze milieustraat verzamelt ATF eigen versleten werkkleding, veiligheidsschoenen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen. Vervolgens worden deze door een externe dienst opgehaald, gesorteerd, ontmanteld en zoveel mogelijk weer opnieuw hergebruikt voor nieuwe grondstoffen en/of producten.
Aanleg van het speelterrein Chiro
Tijdens de extra winter vakopleidingen op de vrije zaterdagen van onze ATF-ers legden ze de riolering en verhardingen aan in en rondom het nieuwe Chirogebouw. Een ‘win-win’ voor beide partijen. Maar wie had de inrichting van dit terrein eigenlijk ontworpen? Dat waren de kinderen zélf. Tijdens hun kerstfeestje welke dit jaar doorging in de zaal van ATF, omdat ze geen Chirolokaal hadden wegens de verbouwing, tekende iedereen ‘zijn idee’ hoe de speelterreinen er moesten uitzien.
Een Ganzenbord voor Zandvliet
50 jaar, een gouden jubileum voor ATF. Tijdens het jubileumfeest werden er centen ingezameld. Deze werden door ATF verdubbeld voor de aanleg van een prachtige speeltuin in Zandvliet. Wat anders dan ‘Ganzenrijden’ kon het thema van deze speeltuin zijn in de polder?